dilluns, 22 de maig del 2017

ERUGUES



Abans de Pasqua, el 29 de març ens van regalar uns ous d’ ERUGUES. Els vam posar dins una capsa de cartró i amb molta delicadesa, amb una lupa, i molta paciència anàvem observant què passaria. Quan naixerien? Quina sorpresa quan obríem la capsa i podíem veure les primeres erugues! La nostra feina era cada dia anar-los posant unes quantes fulles de morera. Tenim la sort que al pati d’educació infantil tenim aquests arbres, uns quantes MORERES.

En tornar de Pasqua ja havien nascut moltíssim erugues, i a poc a poc anaven creixent. Al principi eren petitones i negres.

Però cada dia mengen, més i  més, i es fan molt grosses i més gruixades, i també es tornen més blanques o grises. Quants canvis! Vam mirar el conte d'ERIC CARLE,  L'ERUGUETA GOLAFRE,

A algunes fillets els encanta canviar-los les fulles, i tocar-les un mica, alguns el matí en entrar acostumen a anar a destapar la capsa, i conviden als familiars a veure-les. I aquest és el que va passar divendres dia 26 de maig. Quan n’Amaya va destapar la capsa... “Ooooooh! Ja ha començat a fer la crisàlide!” . I així és, quan l’eruga es torna grossa i grassa fa un capoll, on descansa i es transforma. Ara pacients esperarem que es converteixi en una preciosa... PAPALLONA!