divendres, 12 de maig del 2017

DECÀLEG CANVI CLIMÀTIC



La nostra escola forma part de la Xarxa de Centres Cooperants, i està agermanada amb Cerro Grande de San Francisco. Els Fons Menorquí de Cooperació ens coordina i es pacta el tema a treballar que dura dos cursos. Aquest és el segon any que es treballa el CANVI CLIMÀTIC, i ho concretem amb accions. A la nostra escola tenim establert fer l’enviament de material a final de cicle. Així que enguany, el grup de 5 anys ens toca enviar-los el que hem treballat.

A l’aula s’introduí a partir d’un conte contes que ens va oferir el Fons Menorquí de Cooperació, EL VIATGE DELS PINGÜINS. Es van fer unes quantes converses, es van passar registres i enquestes per tenir informació del CAMÍ DE L’ESCOLA, com vénen, si a peu, en bici, en cotxe, en patinet... tot amb la intenció de prendre consciència de que podríem prescindir del cotxe. I amb els fillets hem elaborat un DECÀLEG, un llibre fet nostre amb 10 accions concretes que duim a terme de forma conscient, no perquè aquest sigui el tema que ens proposen, sinó perquè de veritat ho creiem, i s’ha fet al llarg d’aquests tres cursos.  De manera que queda evident que, la idea de fons no és treballar esporàdicament, sinó que són valors integrats que es duen a terme a través d’accions concretes. És només un recull de propostes, però pensades i amb la intenció de crear consciència, i que també arribi a les famílies.
D’aquest quadern, n’hem fet una còpia,  un material per enviar-los, i l’altre per tenir-ne a l’aula. L’hem elaborat a partir de fotografies, i amb parelles hi ha escrit el peu de foto en castellà perquè aquesta és la llengua de NICARAGUA.
Esperam el rebin amb tanta il·lusió com nosaltres l’hem fet!