divendres, 24 de febrer del 2017

CARNAVAL: QUÈ PASSA ALS POLS?



Coincidint amb el tema de la Xarxa, el claustre de mestres va pensar que la disfressa tingués relació amb el canvi climàtic.

A l’aula, després d’introduir el tema amb imatges d’animals que viuen a l’ÀRTIC (Pol Nord) i l’ANTÀRTIC (Pol Sud), decidim que la nostra disfressa sigui de RENS.

I ens disposem a fer feina.

Primer feim les BANYES. NECESSITAREM: 1 diadema, 4 escura-pipes, paper de diari, cola blanca i temperes.

Començam empaperant els escura-pipes amb paper de diari i cola blanca perquè sigui consistent, quedin fortes i s’aguantin ben dretes.


I feim TALLERS DE COSTURA, convidant a les famílies a cosir el pèl del pit i la cua, mentre practicam a posar-nos la roba tots solets. 


Mentre, anem preparant una sorpresa, un petit ... secret. “I per a que fos més divertit, què podrien fer els rens? Què pensau què podríem fer?”... Algú ja planteja la idea d’estirar un ... TRINEU? “Uf, potser és molt difícil! Nosaltres ho sabríem fer?” Hi ja se’ns planteja un repte. Algú diu que el seu avi és molt manyós. “I nosaltres, ho podríem fer? Com l’estiraríem?”. Tanquen els ulls i... SORPRESA!!! Obrim la porta de l’aula de racons i ... l’estructura ja està començada. Es creen unes expectatives “i si ens proposam què sigui un secret?” Així les famílies no els ho direm i que ho descobreixin a la rua! Sembla que hi estan d’acord. Emocionats ens posem a pintar. Xalen molt, feim parelles i pel passadís van estirant el trineu, fent anades i vingudes amunt i avall, estirant i practicant.
















I EN CANUTO ens anuncia que arriba el dia de la RUA.

I sortim a desfilar pels carrers del poble. Hi ha pingüins, ninots de neu, rens, inuïts, óssos polars, motoristes de neu, científics, especuladors, ...   Una festassa!



Ens ho hem passat bé, tant preparant-ho com fent la Rua.

Gràcies a les famílies que ens heu ajudat: JULISSA, s’àvia CONSUELO, MAGADALENA i NINA en el taller de cosir; NATÀLIA en el maquillatge; i la família de na GIOIA amb l’abric i el ren de peluix pel trineu.

Entre tots i totes ho hem fet possible.