dijous, 12 de març del 2015

CANÇONS D'ANAR A FORA!!




Els fillets de 4 i 5 anys de l'escola participam al projecte intergeneracional que s'organitza cada any, juntament amb el Centre de dia del poble. Ens hem animat a cantar unes quantes cançons menorquines... d'aquelles de tota la vida quan anàvem a dormir a fora.

Amb aquest projecte els fillets aprenen les tonades de les cançons però també moltes paraules que s'estan perdent i són la mar de polides.

Aquest dies sentim que diuen... anirem a romandre... i què vol dir això d'agafar un mig cerol? I a nosaltres ens fa la mar d'il·lusió veure que ja se les fan ben seves!

Una de les cançons que aprenem és A ROMANDRE, una cançó molt alegra i que parla de quan les famílies partien el dissabte a dormir a la caseta vora el mar, trobar-se amb els amics, beure, menjar i sobretot... cantar!

Els fillets i les filletes s'aprenen la "tornada", perquè la cançó sencera és massa llarga. Aquí us deixam el pictograma que utilitzam a la classe per poder llegir la lletra i anar-la memoritzant poc a poc.

Esperam que amb l'enllaç al vídeo, una versió del grup d'havaneres mallorquí Ben Trempats, pogueu cantar amb ells a casa i recordar ses vegues que ens agrada fer... A cantar!!!!

Per anar cap a romandre,
es camí és molt polit,
el passam tots els dissabtes,
per poder veure ets amics.
Properam, tenim caseta,
barca nova ja fa un any,
i per fer sa caldereta, 
peixet de roca i quatre crancs.

CASETA, BARCA I SA DONA
I ETS AMICS EN ES CONTORN,
I UNA GUITERRA QUE SONA
SÓN LO MÉS POLIT DEL MÓN.

CASETA, BARCA I SA DONA,
I AGAFAR UN MIG CEROL,
AMB CANÇÓNS DE MATINADA
CONTEMPLANT COM SURT ES SOL.

De regrés cap a ca nostra,
es diumenge per sa nit,
es camí de retornada 
ja ens assembla un poc més trist.
Hem cantat, hem fet sa festa,
hem menjat fins esclatar,
quan s'acaba sa setmana, tornam de vega,
deixam la mar.

TORNADA