divendres, 24 d’octubre del 2014

CONSERVA DE CARABASSAEntrada la tardor tenim a l'escola una enorme carabassa. 
Tot comença amb un joc, amb una certa curiositat. La tenim tapada i comencem a formular preguntes: Què deu ser? Qui l'ha duita? Què en podem fer? I si dibuixam? 
Un altre dia els proposem fer conserva. I si la tallam? Però és molt grossa! Com ho podem fer? I si convidam a un familiar? 

Tenim la sort de tenir famílies disposades a col·laborar, i ja tenim una voluntària. La nostra convidada és na JUANA MARIA, l'àvia de na Mar. 
Gràcies s'àvia per estar una estona amb noltros tallant la carabassa i els melons.L'activitat requereix temps. Un dia per tallar-la, un dia per coure-la, un altre per tastar-la, fer els pots i bullir-la, i finalment enganxar-hi les etiquetes. Un procés lent, d'anar fent, a poc a poc, aprofitant els recursos naturals, la saviesa de generacions (receptes de cuina), la col·laboració de les famílies i l'entusiasme dels fillets i filletes. Hem pogut omplir prou pots i tothom ha pogut convidar la família a tastar la nostra conserva. Esperem que us hagi agradat! Per si us ve ganes fer-ne aquí tenim la recepta:


  • 1 kilo de carabassa
  • 1/2 kilo de meló
  • 300 grams de sucre
  • pell de taronja