dimarts, 12 de juny del 2018

EL TEMPS, L’ESPERA, ... I LES ERUGUES

 

El temps és un concepte difícil d’entendre, estones passa tan ràpid i d’altres no arriba mai l’hora.
A l’escola teníem ous d’ ERUGUES dins una capsa de cartró. Jo de tant en tant anava alçant el cap per amunt al pati, mirant els arbres, i les moreres encara no tenien cap fulla. Vam obrir la capsa el divendres 23 de març... i ja hi havia una erugueta!!! Havia nascut la primera, i no teníem fulles de morera? Com podia ser. Dilluns, en arribar a l’escola ja vaig veure les primeres fulles. Quina sort! I la erugueta encara era viva, quina alegria! I així, en van néixer unes altres i, molt lentament anaven creixent, com també anaven brotant més i més fulles de les moreres.
Al principi necessitàvem lupes per observar-les, però amb un mes, quina diferència. Com havien crescut!
Les tenim en dues capses, una de cartró, i l’altre una caixa de vidre. Ens permet observar si creixen igual, les podem veure més fàcilment. La capsa s’ha de destapar i sempre és una sorpresa. Amb elles, en el dia a dia, seguim el seu cicle i en tenim cura: donar-les menjar cada dia, fer net la capsa, i... esperam la transformació. Ja coneixem la història. Tenim els contes “LA ORUGA VERDEi “L’ERUGUETA GOLUDA”. Només hem de tenir una mica de... P A C I È N C I A.
I sí, divendres dia 11 de maig, descobrim dues erugues que estan començant a fer el capoll. Fet que significa que prest es durà a terme la transformació. I ens emocionam, mentre seguim esperant... I arriba el dia en que tenim la primera papallona, i la segona, la tercera... N’hem comptat fins a 10. I seguim esperant. Ara han de pondre els ous. Tot arriba. I així, el cicle de la vida, tot observant el pas del temps.