dimarts, 24 d’abril del 2018

TALLER DE CUINA: “POMA METRO”



Avui matí ha arribat un pare cuiner, en VÍCTOR, acompanyat de n’Ona. En Martí estava emocionadíssim. Tenir els pares a l’escola el feia sentir “especial”.

Ho tenien tot a punt. Han duit tot el material i utensilis per poder fer POMA METRO. Jo no sabia de què anava la recepta, però som confiada i sabia que estàvem en bones mans.

Primer de tot hem fet una massa per fer unes galetes. 


La recepta la teniu aquí:
-         100 grams de farina
-         100 grams de farina d’ametlla
-         100 grams de mantega
-         100 grams de sucre

Després amb una màquina manual es desfeia la poma en una tiringa superllarga i es pintava amb mantenga amb un pinzell, s’hi tirava un pessic de sucre pel damunt, s’enrotllava i al forn.
En Víctor els ho anava explicant, pas a pas. El cas és que els infants no necessiten gaire premisses, tenen la necessitat de manipular i l’instint o intuïció els guia,... Record la expressió d’ell, en observar que encara que no els hagués dit el què havien de fer, alguns tots sols ja es posaven a enrodillar. Quina sorpresa més polida!
I amb aquest detall us vull dir que moltes vegades el dia a dia és així. Potser els adults ens hem de returar una mica, deixar temps, observar i deixar-los fer, provar, experimentar... Ara no tenen por a no saber-ho fer, tenen ganes i ... moltes vegades també recursos. Si nosaltres som al seu costat, sempre ens poden demanar ajuda.
I és que la cuina també és un gran recurs per educar en l’espera, en l’educació lenta. I finalment, el gust de compartir un aliment a taula, un gust pel paladar i per celebrar.

Gràcies família, per compartir aquesta experiència culinària amb nosaltres.