dimecres, 25 d’abril del 2018

SANT JORDI: BIBLIOTECA I DRACS


El mes d’abril va associat a Sant Jordi. I a l’escola ens agrada recordar aquesta festa relacionada amb el Dia del Llibre, i l’interès per la literatura. On podem trobar i fullejar llibres? Les biblioteques són un tresor, un lloc per perdre’s endinsant-se en el món de les històries. I açò és el que vam fer. Els fillets de 3 i 4 anys vam visitar la biblioteca municipal, on vam passar una bona estona compartint aquest interès pels llibres. Va ser una experiència ben enriquidora i on el temps ens va passar volant.

Ja a l’escola , i després d’escoltar dues històries ben diferents amb els dracs com a protagonistes, “SANT JORDI I EL DRAC”  i “EL DRAC BASILI”, van poder dibuixar un DRAC, el que menjava animals i persones, el que es feia amic dels fillets, el seu drac, un drac inventat per ells,... I un altre dia ens vam inventar un conte encadenat entre tots, emprant titelles de dits com a protagonistes. I és que és preciós fer volar la imaginació, crear i viure històries meravelloses. Quin món més polit, i màgic, on tot és possible!

dimarts, 24 d’abril del 2018

TALLER DE CUINA: “POMA METRO”



Avui matí ha arribat un pare cuiner, en VÍCTOR, acompanyat de n’Ona. En Martí estava emocionadíssim. Tenir els pares a l’escola el feia sentir “especial”.

Ho tenien tot a punt. Han duit tot el material i utensilis per poder fer POMA METRO. Jo no sabia de què anava la recepta, però som confiada i sabia que estàvem en bones mans.

Primer de tot hem fet una massa per fer unes galetes. 


La recepta la teniu aquí:
-         100 grams de farina
-         100 grams de farina d’ametlla
-         100 grams de mantega
-         100 grams de sucre

Després amb una màquina manual es desfeia la poma en una tiringa superllarga i es pintava amb mantenga amb un pinzell, s’hi tirava un pessic de sucre pel damunt, s’enrotllava i al forn.
En Víctor els ho anava explicant, pas a pas. El cas és que els infants no necessiten gaire premisses, tenen la necessitat de manipular i l’instint o intuïció els guia,... Record la expressió d’ell, en observar que encara que no els hagués dit el què havien de fer, alguns tots sols ja es posaven a enrodillar. Quina sorpresa més polida!
I amb aquest detall us vull dir que moltes vegades el dia a dia és així. Potser els adults ens hem de returar una mica, deixar temps, observar i deixar-los fer, provar, experimentar... Ara no tenen por a no saber-ho fer, tenen ganes i ... moltes vegades també recursos. Si nosaltres som al seu costat, sempre ens poden demanar ajuda.
I és que la cuina també és un gran recurs per educar en l’espera, en l’educació lenta. I finalment, el gust de compartir un aliment a taula, un gust pel paladar i per celebrar.

Gràcies família, per compartir aquesta experiència culinària amb nosaltres.



dijous, 19 d’abril del 2018

AUTORETRATS


Qui som? Com som? ... Són preguntes que fan referència a la identitat personal i a l’autoconeixement. Es va reafirmant a les converses, com em sent avui? Expressam sentiments, emocions, vivències, preferències i, a  poc a poc, cadascú fa configurant la seva imatge ... I així és com s’han representat. Són tots uns ARTITES!!!