dijous, 26 d’octubre del 2017

VISITA AL CEMENTIRI I PASSEIG PEL CAMÍ VELL DE SANTA CLARA



El calendari ens marca les festes. Hi ha costums i tradicions que acostumem a repetir al llarg dels anys, una d’aquestes és TOTS SANTS.

A Menorca és tradició fer BUNYOLS i enguany en tornam a fer. Un altre fet era la visita al cementiri. Potser alguns no hi acostumeu a anar, però a l’escola pensem que el fet de visitar-lo pot suggerir parlar d’un tema que a vegades evitam o no ens sentim preparats: el cicle de la vida.

Aquests dies el cementiri esdevé un lloc més agradable, hi trobem gent que pinta casetes o pasteretes, és l’època en què hi ha més ramells, i un espai on hi ha molta quietud, calma i silenci.

El visitem els grups de 4 i 5 anys, i uns quants fillets de quart. En Marc ens explica de forma molt clara on descansa FRANCESC D’ALBRANCA, persona de qui rep el nom la nostra escola. Els fillets estan atents a l’explicació. Després feim un passeig tranquil i alguns s’interessen pels noms que figuren a les pedres, contemplen les flors, ... amb respecte.

En sortir girem cap al camí vell de Santa Clara, un caminet que ens permet passejar de forma distesa, respectant els ritmes i interessos de cadascú. Hi ha qui contempla la paret seca i hi troben insectes que caminen i s’amaguen, altres troben garrots, branquetes, pedres, ... grans tresors que els fan volar la imaginació. Pens que avui també és un dia especial i, si els ve de gust, poden endur-se’n un garrot, o una flor a casa, per ells, per la mare, ... un regal de la natura.