dilluns, 4 de juny del 2018

TALLER DE CUINA: CARQUINYOLS





















Ens agrada fer receptes de cuina, i avui preparam una recepta d’un producte menorquí. Farem carquinyols per compartir en un berenar amb tots els companys del centre, on cada curs aporta alguna proposta feta seva.
Per fer-los tenim dues convidades, na NEUS, la mare d’en PAU, i n’OLGA, la mare de na DÀLIA. Una vegada organitzats ens posem a la taula.
I és que la cuina ens brinda un munt de possibilitats: conèixer nous ingredients, experimentar amb tots els sentits, els colors, els gusts, les textures, les olors..., observar-ne les transformacions (muntam les clares de l’ou i canvia de color, ara és blanc, i tan fort que girem el bol i no cau!), tastar els ingredients a mesura que els mesclem, aquesta és una temptació per a alguns. I experimentar amb la pasta, com tallar-los i fer quadradets? Si aquesta és una opció que no em convenç, com provar una nova estratègia? I si fessim bolles i després les aixafessin? Tot és provar-ho. cadascú que provi i trobi una manera que el satisfaci.
El fet de comptar amb dues convidades ha permès una bona organització, per moldre les ametlles, muntar els blancs, i ha agilitat molt la tasca, de manera que tothom ha pogut participar més. 
Van sortir boníssims.
Moltíssimes gràcies, Neus i Gemma, per la vostra paciència i implicació!