Tot comença amb un joc, amb una certa curiositat. La
tenim tapada i comencem a formular preguntes: Què deu ser? Qui l'ha duita? Què
en podem fer? I si dibuixam?
Un altre dia els proposem fer conserva. I si la tallam?
Però és molt grossa! Com ho podem fer? I si convidam a un familiar?
Tenim la sort de tenir famílies disposades a col·laborar,
i ja tenim una voluntària. La nostra convidada és na JUANA MARIA, l'àvia de na Mar.
Gràcies s'àvia per estar una estona amb noltros tallant
la carabassa i els melons.
L'activitat requereix temps. Un dia per tallar-la, un dia
per coure-la, un altre per tastar-la, fer els pots i bullir-la, i finalment enganxar-hi
les etiquetes. Un procés lent, d'anar fent, a poc a poc, aprofitant els
recursos naturals, la saviesa de generacions (receptes de cuina), la
col·laboració de les famílies i l'entusiasme dels fillets i filletes. Hem pogut
omplir prou pots i tothom ha pogut convidar la família a tastar la nostra
conserva. Esperem que us hagi agradat! Per si us ve ganes fer-ne aquí tenim la recepta:
- 1 kilo de carabassa
- 1/2 kilo de meló
- 300 grams de sucre
- pell de taronja